GE Real Estate прави инвестиционен дебют в Русия

698
GE Real Estate прави инвестиционен дебют в Русия

GE Real Estate днес обяви, че са е направила първата си инвестиция в недвижими имоти в Русия, влагайки US $50 млн. в Heitman Russia Property Partners (“HRUPP”), който ще разполага 150 млн. щатски долара в ценни книжа.

Съвместно с GE Real Estate и други двама институционални инвеститори взиамт участие във фонда. Управляващите проекта Heitman LLC са и поръчители на сделката с равен дял на участие, като по този начин обединяват интересите си с тези на останалите инвеститори.

Целта на HRUPP е да закупи проекти за строителство и обновяване в сферата на търговията на дребно, офис сгради, складове и жилища в цяла Русия. Очаква се HRUPP да отдели около 60% от капитала си за строителни проекти, в които ще инвестира съвместно с местни руски строителни предприемачи.

Останалият капитал ще бъде вложен в завършени качествени инвестиционни проекти, които предлагат подходяща възвръщаемост. HRUPP ще бъде финансиран със заемни средства и ще има седемгодишен срок на съществуване.

Новото инвестиционно съдружие представлява подновяване на успешните бизнес отношения между GE Real Estate и Heitman – преди това двете компании са инвестирали съвместно във фондовете с капитал €x50m HCEPP I („Централно-европейски партньори в недвижимото имущество – Heitman”) и €x50m HCEPP II за инвестиции в недвижими имоти в Чехия и Полша.

В настоящия момент GE Real Estate е инвестирала над € 1 милиард в централна и източна Европа. Фирмата е инвестира и развива строителна дейност в сферата на търговията на дребно, офисите, жилищата и логистиката в Чехия, Полша, Словакия, България, Унгария и Румъния. Първата инвестиция в Турция фирмата прави през 2006г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg