“Главболгарстрой” ще строи българския Лувър

2635
“Главболгарстрой” ще строи българския Лувър

"Главболгарстрой" печели търга за изграждането на Националния музеен комплекс, известен като Българския Лувър. Компанията на Симеон Пешов ще построи музея за близо 24 млн. лв., като цената е с 490 хил. лв. по-ниска от прогнозната, дадена от Министерството на културата, пише в. "Стандарт". Това стана ясно при отварянето на ценовите оферти на участниците.

Въпреки че бяха подадени общо девет оферти, до отваряне на ценовото предложение беше допусната единствено "Главболгарстрой".

Комисията за оценка на офертите отстрани всички останали осем кандидата в процедурата поради пропуски в тръжната документация или съдържанието на предложенията за изпълнение. Останалите кандидати са ДЗЗД "Галчев - Енемона", ДЗЗД "Музеен комплекс", "Агрогруп Екзакт" ООД, "Ерхарт" ДЗЗД, Консорциум "Щрабаг НМК", Обединение "НМК 2012", Обединение "ГЕО НИМ 2012" и "Балканстрой" АД. Ценовата оферта на "Главболгарстрой" е 23 999 999.91 лв. с ДДС при 392 156.86 лв. непредвидени разходи без ДДС. Предложението за изпълнение получи и максималните 40 точки. Прогнозната стойност на поръчката беше 20 490 903.86 лева, но без ДДС.

"Главболгарстрой" предлага 10 месеца срок за изпълнение и гаранции 120 месеца за конструкции, 60 месеца за хидроизолации, 60 месеца за строително-монтажни работи, 60 месеца за инсталации и 24 месеца за асансьори.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg