Global Finance една от водеща компания за дялово инвестиране в Югоизточна Европа купи за 17 милиона евро „Сервиз Изток”, в ж.к „Изток”, в София, съобщават от компанията.

Сделката е реализирана чрез фонда за инвестиции в недвижими имоти на Global Finance - Global Emerging Property Fund (GEPF), с капитал от 150 млн. евро.

Global Finance планира да инвестира над 50 млн. евро в проекта, като изгради върху терена комплекс от офиси търговски и жилищни обекти, с размер от над 40 хил.кв.м разгъната площ.

GEPF активно търси проекти, за да разшири инвестициите си в България и проучва придобиване на обекти в София, Варна и Пловдив.

Global Emerging Property Fund е създаден през 2005 г. Акционери в него са частни инвеститори и престижни организации като Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и IMMOEAST Immobilien Anlagen AG, листвана на Виенската Фондова Борса дъщерна компания на IMMOFINANZ Immobilien Anlagen AG, дружество листвано на същата борса.

Global Finance е една от водещите компании за инвестиции чрез дялово участие в югоизточна Европа с офиси в Атина, София и Букурещ. От основаването й през 1991 г. управлява фондове от над 700 милиона евро и е направила повече от 60 инвестиции.