Полската строителна компания Globe Trade Centre (GTC) е получила престижната награда за най-качествен строител в Централна и Източна Европа за изминалата година, сочат публикувани данни.

Изпълнителният директор на компанията е бил отличен и с награда за най-добър професионалист в сектора.

Церемонията по връчването на наградите се е състояла във Варшава, в хотел Хилтън. В надпреварата са били включени водещите в Централна и Източна Европа строителни компании, както и такива от целия свят.

Тазгодишните награди, връчвани въз основа на критерии за качествено изпълнение, проекти и лидерска позиция се връчват за пета поредна година.

GTC е една от водещите строителни компании в региона, която има проекти в много от страните.

Компанията е построила близо 600 000 кв. м чиста площ, като притежава нетни търговски площи в размер на 236 000 кв. м.

Тя оперира в Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словакия, Украйна, както и в България.

Акциите на компанията са листнати на варшавската фондова борса, като те са и компонент на индекса WIG 20. През януари 2006 година компанията бе добавена в индекса GPR 250 index, включващ най-големите 250 компании от строителния сектор в целия свят.

У нас преди година GTC България, 95% собственост на Globe Trade Centre и техния български партньор Тони Икономов, обявиха началото на проект „Галерия Варна”.

„Галерия Варна” е първият проект на световната компания GTC в България. Търговският център ще се намира в комплекс „Младост”, един от най-оживените квартали в черноморския град. Той ще обхваща 37.000 кв. м застроена площ за отдаване под наем.

GTC България работи по стартирането и на още два строителни проекта в големи български градове. Общо двата ще разполагат с 60.000 кв. м застроена площ за отдаване под наем.