Globe Trade Centre заедно с компания, контролирана от Menora Mivtachim, сключи предварителен договор за равно участие в закупуването на парцел с площ 10.75 акра в Санкт Петербург. Цената на закупения терен е 48 млн. евро, съобщава europa.re.com

На закупения терен, който се намира в района на Vyborgsky, на около 1.5 км от централната част на втория по големина град в Русия се предвижда изграждането на огромен офис комплекс.

Проектът предвижда застроена площ да достигне 110 хил. кв. м, като GTC има намерение да инвестира около 26.8 млн. евро, съгласно своята част от договора.

Приключването по придобиването на правата за строеж се очаква да приключи около края на месец май тази година.

Според първоначалните планове се очаква проектът да бъде завършен в периода 2011-2013 г. Очакваните приходи от наеми на новоизградените офис помещения се очаква да достигнат 53 млн. евро за първата една година.

В края на изминалата 2007 г. общата застроена офис клас А и В площ в Санкт Петербург достига 590 хил. кв. м, сочат данните на руските агенции за недвижими имоти, като само за годината са били построени 170 хил. кв. м нови офис площи.