Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ планира построяването на комплекс ваканционни апартаменти в Созопол и офис сграда с магазини в София, става ясно от проспекта на дружеството.

Общата стойност на строителните дейности в Созопол се предвиждат да възлязат на около 3.3 млн. евро. Комплексът ще е разположен в местността Буджака и ще е с РЗП 4800 кв. м.

Фондът планира да продаде 70% от апартаментите в комплекса на цена от 1000 евро/кв.м, а останалата част да отдава под наем за 20 евро/кв. м.

В широкия център на София (в близост до бул. Христо Ботев) Глобекс Истейт Фонд планира да изгради офис сграда клас „А” с магазини. Приблизителната стойност на проекта възлиза на 4.84 млн. евро, а обшата РЗП ще е 6400 кв. м.

Необходимият парцел с площ от 1000 кв. м дружеството ще закупи за 1 млн. евро, а апартаментите в сградата ще се продават на цена от 1200 евро/кв. м.

Глобекс Истейт Фонд планира да финансира дейността си през следващите 36 месеца с набраните средства от първоначалното увеличение на капитала, второ увеличение на капитала (до 16 млн. лв.) и дългово финансиране в размер на 2.65 млн. лв.

Глобекс Истейт и ДФ Статус Нови Акции притежават съответно 70 и 30% от капитала на дружеството.