Компанията Patero Development обяви, че строителството на най-големия градски търговски център в Европа Golden Babylon Rostokino в Москва ще приключи, както беше предварително планирано през ноември тази година, пише Europe.re.

Сред най-големите бъдещите наематели в Golden Babylon Rostokino са хипермаркетите O'Key, магазините за електроника Media Marke, Castorama DIY и универсалните магазини Stockmann. Договори за наем са подписали и международни марки като H&M, Zara, Zara Home, Bershka, Pull and Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho и много други.

Според консултантската компания Colliers International, която е изпълнителен агент по наемането, са подписани договори за 75% от търговската площ, а за други 15% се намират във финалната фаза на преговори.

Golden Babylon Rostokino е разположен в североизточната част на Москва. Той ще бъде на 2 етажа с обща застроена площ от 241 000 кв. м, в която ще бъдат разположени 450 магазина.

Освен магазините, ще има и кино с 14 зали, множество кафенета и ресторанти, развлекателни зони за деца и възрастни, както и паркинг с капацитет 6 500 места.

Финансирането на проекта е с кредит от Сбербанк в размер на 175 млн. долара за срок от 4.5 години.