Негативните тенденции вследствие на кризата на българския имотен пазар започнаха да се усещат още през изминалата година и продължават и през първата половина на тази.

Разликата между предлагането и купуването на жилища продължава да бъде голяма и в София вече има данни за сделки сключени по цени, близки до себестойността на имотите.

Несигурното положение на пазара кара много потенциални клиенти да изчакат.

Сделките, които се сключват на пазара са предимно с купувачи с по-рисков профил и с разполагащите с кеш.

Изборът на жилище сред множество изгодни предложение обаче безспорно е голям и в момента може да се сключи много изгодна сделка.

Професионалистите от Жилищния отдел на Colliers International са подбрали няколко "горещи оферти", които да насочат вниманието ви към атрактивни цени и локации в столицата.

Срещу сумата от 68 800 евро с включено ДДС можете да си осигурите жилище на площ от 76.44 кв. м.

Апартамент с две спални и площ от 130 кв. м от консултантската компания предлагат за 117 000 евро. Сградата е разположена на ул. Позитано, в непосредствена близост до Mall of Sofia.

В новопостроен луксозен жилищен комплекс в квартал Младост 4 на площ от 109.88 кв. м се предлага тристаен апартамент с две спални само за 82 415 евро.

Срещу ексклузивната цена пък от 166 000 евро можете да се с добиете с четиристаен апартамент с три спални и две бани. Той е част от затворен жилищен комплекс със спа център в кв. Кръстова вада.