Градините и зелените площи във Великобритания се оказват малки златни мини, изпълнени с всевъзможни екзотични растения, луксозни фонтани и други елементи.

Прочуване на застрахователната компания Lloyds TSB Insurance показва, че за една година собствениците на градини и зелени площи на острова харчат за поддръжка и закупуване на нови растения близо 20 млрд. паунда.

Според проучването средната сума, отиваща за една година за поддръжка на малка градинка на къща е около 1.237 паунда. Най-скъпите растения, които искате да красят двора ви, могат да се купят на пазара за около 500 паунда, става ясно още от проучването.

Данните показват, че над 26% от британците, които притежават градинки пред домовете си прекарват повече от 6 часа седмично пролетта и лятото в грижа за уникалните си растения.

Около една трета от британските градини притежават различни декоративни растения, около 25% имат статуи и около 22% имат различни по вид и големина фонтани.

Над половината, или 55% от имащите градинки пред домовете си са ги застраховали срещу какво ли не, включително и нападения от насекоми.