Гранд Хотел България АД получи Сертификат за Инвеститор Първи клас

1507
Гранд Хотел България АД получи Сертификат за Инвеститор Първи клас

„Гранд Хотел България”АД получи Сертификат за Инвеститор Първи Клас за проекта “Гранд България”. Заместник-изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Пенчо Ненов връчи сертификата на Десислава Кинова, Mаркетинг директор на дружеството. Документът отразява стойността на инвестицията, която ще надхвърли 82 милиона лева, както и покриването на изискванията за този тип комплекси - местоположение и достъп; компоненти и характеристики на сградите, както и управление и качество на предлаганите услуги.

Проектът включва реконструкция на Гранд Хотел “България”, реставрация на архитектурния стил на сградата, преосмисляне на нейната функционалност чрез модерни иновативни конструктивни решения и превръщането й в комплекс „Гранд България”.

„Гранд България” ще бъде многофункционален комплекс, съчетаващ офис-пространства от най-висок клас, луксозни жилищни и търговски площи. Комплексът ще се интегрира оптимално в контекста на заобикалящите сгради. Целта на инвеститора е да развие символичната за София сграда на Гранд Хотел „България”, така че тя да запази своята естетика, като същевременно се модернизира и адаптира към стила на съвременния град. Общата разгърната застроена площ на 10-етажния комплекс е над 33 000 кв. м, от които над 16 000 кв. м са офисни площи, 7 000 кв. м търговски пространства, 6 582 кв. м паркинги и 2 734 кв. м жилищна площ.

Очаква се проектът да бъде завършен през 2010 година, като в отделните етапи на реализацията му ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

Като част от концепцията за възстановяване на историческия и архитектурен облик на пространството между бул. „Цар Освободител”, ул. „Аксаков” и ул. „Дякон Игнатий”, ще бъде реконструиран входът на Концертен комплекс “България”, построен към старата сграда на Гранд Хотел “България”.

Ще бъдат извършени и допълнителни подобрения в комплекса, съобразно нуждите, заявени от ръководството на институцията, и в рамките на публично-частно партньорство. Допълнително ще бъде създаден още един представителен вход към залата - от бул. „Цар Освободител”, като чрез пасажа на „Гранд България” ще се осъществява директна връзка с Концертен комплекс “България”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg