За първи път световноизвестният експерт Пако Ъндърхил пристига в България на 13 април, за да изнесе лекция на тема „Новото потребителско поведение - последните тенденции в световен мащаб".

Участието му е в рамките на първия за България семинар за търговия на дребно, който се провежда в изграждащия се търговски център Mall Rousse. Най-големият мол в региона е проект на компанията RESB (Real Estate Services Bulgaria), чиято покана за участие ще доведе в България гуруто на продажбите, информираха от организаторите.

След успешното откриване на Mall of Sofia през 2006 г. и Mall Plovdiv през 2009 г., RESB инвестира над 85 млн. евро в проекта в дунавския град. В резултат портфолиото на компанията в страната надхвърля 300 млн. евро инвестиции в повече от 260 000 кв. м. търговски и офис площи.

Фирмата работи по още два проекта Mall Stara Zagora и офис сграда Park Tower в Бизнес Парк София. Компанията е собственост на Cinema City International, която има над 80 годишна история като водещ кинооператор с над 100 мултиплекса с повече от 1000 кинозали в Европа и в Израел. Компанията е изключителен оператор на триизмерните кина IMAX за Централна и Югоизточна Европа.

Пако Ъндърхил е създател и президент на Envirosell, легендарната нюйоркска компания за поведенчески изследвания и пазарни консултации. Първата му книга, "Защо купуваме: науката на пазаруването" е публикувана на 27 езика и до ден днешен се смята за най-продаваната книга в областта на търговията на дребно.

Неговите анализи и коментари са публикувани в New York Times, Money Magazine и Wall Street Journal. Той помага на компании като Coca Cola, Nokia, HP, Microsoft, Adidas, McDonalds и стотици други по целия свят да разберат какво мотивира днешния потребител.

С над двадесетгодишен опит на пазари като Токио, Милано, Москва, Мексико Сити и Сао Паоло, Пако Ъндърхил е спечелил репутация на световен експерт по пазарно поведение, даващ иновативни решения на проблеми, свързани с мърчандайзинга, организацията и дизайна на търговските обекти, търговските операции и интегрираните комуникации. Търсен лектор по света, Пако Ъндърхил е изнасял презентации и речи пред водещи университети и корпорации.