Уесминстърският херцог продължава да е най-богатият човек във Великобритания, ако става дума за недвижими имоти.

Херцогът притежава големи райони от централен Лондон, включително скъпите квартали Мейфеър и Белгрейвия, както и имоти в Ланкашър, Чешър, Шотландия, Канада и другаде по света, които струват 7 милиарда паунда, съобщава изданието "Естейтс газет", представяйки най-новата си класация на най-богатите хора във Великобритания. Миналата година имотите на херцога са стрували 6.6 милиарда паунда.

От класацията - чиито автори правят и списъка на богаташите, който излиза в "Сънди таймс" - става ясно, че богатството на най-заможните британци се дължи най-вече на недвижимата собственост.

500-те най-богати хора в областта на имотите във Великобритания и Ирландия притежават общо собственост, възлизаща на 117 милиарда паунда.

Богатството на Джералд Гроувнър, шести херцог на Уестминстър, е натрупано по традиционния метод, чрез наследство, но напоследък сред най-имотните британци се издигат нови играчи като братята милиардери Дейвид и Сеймън Рубен, които сами са си спечелили своите 3.5 милиарда паунда, извели ги на второ място в класацията.

Те са собственици на домове за пенсионери и възрастни хора и на хиподруми. Трети е ирландският предприемач Шон Куин, който от инвестиции в хотели, пъбове и вятърни електроцентрали е натрупал 3 милиарда паунда.