Една от най-големите и известни хотелски вериги в света – Хилтън планира да разшири присъствието си в Азия с откриването на 300 нови хотела, пише Ройтерс.

В момента веригата има общо 47 хотела в Азия, като се планира новите хотели да бъдат отворени в следващите 10 години, става ясно от съобщението на изпълнителния директор на компанията Крис Насета.

Икономическият бум, който постигат Индия и Китай в последните няколко години, започва да привлича все повече туристи и Хилтън иска да набере преднина пред останалите големи вериги в света.

Компанията ще фокусира своето внимание най-вече върху Индия, където има намерение да открие 75 хотела в следващите 5 години. В Китай се планира отварянето на 18 хотела в следващите 4 години. В страната Хилтън вече има пет хотела в най-големите градове.

Общата стойност на инвестицията се очаква да бъде огромна, допълва Насета.

Въпреки това, възможностите, които източните пазари предлагат и ще предлагат в бъдеще си заслужават влагането на средствата, заяви още той.

Хилтън не е единствената верига, която планира експанзия в Азия. Marriott International, които имат 85 хотела в региона, възнамеряват да открият повече от 80 в следващите няколко години.

Френската Accor също планира разширение в Азия, въпреки че вече има над 180 хотела във почти всички страни на континента, като само 50 от тях са в Китай.