Много инвеститори в сектора на туризма в Турция са обявили хотелите си за продажба, в резултат на глобалната икономическа криза и значителното намаление в инвестиционните обеми, пише hurriyetdailynews.com.

Знаци "За продажба" са поставени пред хиляди сгради в югоизточната ни съседка, като изключение не правят нито малките бутикови хотели, нито луксозните 5-звездни. Някои от тях се продават от кредитори на бившите им собственици, а други от самите собственици.

Сред обявените за продан в Истанбул е хотел Cinar, където се проведе конференцията Bilderberg през 1959, на която присъстваха близо 130 гости, повечето от които влиятелни лица в областта на бизнеса, медиите и политиката, както и Bentley, който беше напълно реновиран преди около 2 години с инвестиция в размер на 6 млн. долара.

Cinar и Bentley са собственост на една компания, която иска за тях около 130 млн. долара.

Продажбите на някои от хотелите се осъществяват посредством частни сделки, а други са изброени в различни уеб сайтове и реклами във вестниците. В момента около 1 156 туристически съоръжения са обявени за продажба в сайтът Sahibinden.com.

Впечатление прави, че в Истанбул и Анталия на Средиземно море се продават най-много хотели.