Инвестиционния фонд London & Regional Properties, който е базиран във Великобритания, обяви намеренията си да построи хотели и бизнес центрове от веригата Хилтън в Русия, съобщава The Moscow News.

Плановете на компанията включват откриването на хотел от световноизвестната марка във всеки град в Русия, чието население е над 1 милион души, споделя административният директор – Дайвид Говайнс.

Интересите на London & Regional Properties в световен мащаб надхвърлят 10 млрд.долара, каза още той пред руски медии.

Компанията навлезе на руския пазар за първи път преди 3 години, като до настоящия момент е инвестирала повече от 1 млрд.долара в най-различни проекти в столицата Москва и някои други части на страната.

Основната причина да се фокусира вниманието на компанията в строежа на хотели в руските градове с милионно население е непрекъснато нарастващото търсене в тях. В момента се работи особено активно по 6 проекта, като се планира закупуване на земя за строеж на три нови хотела.

Строителните работи по тези хотели се очаква да завършат най-късно в края на 2009 г., става ясно още от съобщението на ръководството на компанията.

Общата стойност на инвестицията, която компанията ще направи в построяването на огромен бизнес център в руския град Омск, е около 100 млн. долара. Очаква се строителни работи да започнат в края на тази година.

London & Regional Properties вече приключва работата по четиризвезден хотел, както и офис сграда с обща застроена площ от 10 хил .кв.м., на стойност 65 млн. долара в Новосибирск. Това е третият по-големина град в Русия.

До няколко месеца се предвижда и завършването на хотел, разполагащ с 280 стаи, също 4-звезден, в Санкт-Петербург.