Секторът на нискобюджетните хотели и по-евтините такива в Европа се очаква силно да се облагодетелства от бума на пътуванията на туристите от така наречените BRIC страни към тези от "стария континент", сочи изследване на Jones Lang LaSalle.

Нарастването на броя на "средната класа" в страни като Бразилия, Русия, Индия и Китай води до значително увеличаване на броя на туристите към Европа, която е и традиционно предпочитана дестинация за пътувания.

Очаква се броят на туристите от посочените страни, който към момента възлиза на 220 млн. да се повиши до около 300 млн. в следващите 20 години, което ще доведе до значителен ръст при хотелите, предлагащи по-евтини нощувки.

През изминалата година например около 34.5 млн. китайски посетители са пристигнали в Европа, като броят им се очаква да възлезе на 100 млн. през 2020 година.

Очаква се големите международни вериги, които вече оперират в посочените страни и са познати на потребителите да се облагодетелстват най-много от ръста на броя на туристите.