Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще протестира на 22 април, за да се привлече вниманието на държавата към проблема с инфраструктурата и възможно най-скоро да бъде предприето адекватно действие за разрешаването му.

Това стана ясно днес на среща между кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на Общински съвет Благой Филипови представители на Съюза на собствениците - Слънчев бряг. По въпроса с инфраструктурата на Слънчев бряг - зона запад, становището на общината остава непроменено. Община Несебър е готова да стопанисва улиците на комплекса, но няма да ги закупува. Съюзът на собствениците и общината са на едно мнение, че единственото решение на този въпрос е инфраструктурата на Сл. бряг - запад да бъде предоставена на общината от държавата безвъзмездно и без да се налага да бъде източван бюджета за години напред.

На свое заседание, провело се на 2 април тази година Управителният съвет на Съюза на собствениците - Слънчев бряг, е взел решение за организиране на протестни действия на 22 април. На състоялата се днес среща кметът Димитров даде своето съгласие за провеждане на тази стачка в рамките на закона и след уведомяването на съответните органи на реда. Община Несебър и Съюза на собствениците ще участват заедно на предстоящите туристически борси, решиха на срещата двете страни. По този начин те ще обединят усилията си за доброто на основния поминък в общината - туризма. Община Несебър и Съюза съвместно ще организират и предстоящата 50-годишнина от създаването на к.к. Слънчев бряг.

"Община Несебър ще бъде съвместен сътрудник с всички хотелиери", заяви в заключение кметът Николай Димитров. Изказването му изцяло подкрепиха всички присъстващи на срещата. "Информирала съм Министъра на икономиката и енергетиката за решението на общинския съвет в Несебър да не купи инфраструктурата на комплекса. Единствено той може да нареди на Борда на директорите как да се разпореди с имуществото на акционерното дружество", каза изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева.

Тя уточни, че както министър Димитров, така и всички собственици на хотели и ресторанти в Слънчев бряг са уведомени, че тази година дружеството няма възможност да поддържа алеите, тротоарите, градинките, озеленяването и осветлението на курорта. Министърът на икономиката, като принципал, единствено може да вземе решение дали да преотстъпи на общината инфраструктурата, дали да обяви търг за външен купувач или да продаде имуществото на държавата за 1 лев.

Източник: БГНЕС