“Хюндай Финанс” АДСИЦ e първото дружество със специална инвестиционна цел, възнамеряващо да закупува вземания по лизингови договори за продажба на автомобили.

Вземанията ще са по договори, сключени от “Индустриал Комерс” ЕООД и “Хюндай Лизинг” ЕАД за продажба на автомобили модел HYUNDAI и включват вземания по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг, обявиха от дружеството за Profit.bg.

Лизингът на автомобили е сектор, който бележи значителен ръст през последните няколко години, а с оглед развиващата се икономическа конюнктура в страната и постепенно преминаване към европейски стандарт на живот, са налице очаквания за неговото още по-бурно развитие, смятат от компанията.

Инвестициите във вземания ще бъдат финансирани както от набрания собствен капитал (при учредяването и от първото задължително увеличение на капитала), така също и от външно финансиране чрез емитиране на облигационни емисии и/или банкови кредити.

Акционери в Хюндай Финанс АДСИЦ са Индустриал Комерс ЕООД, притежаващо 70% от капитала и Синергон Холдинг АД с 30 на сто.