Акционерите на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ решиха на провелото се на 26 септември извънредно събрание за намаляване на капитала на фонда от 21 млн. лева на 2.1 млн. лева, чрез намаляване на номиналната стойност на акциите, съответно от 10 лв. на 1 лв. номинална стойност на всяка една акция, информираха от компанията.

Средствата от намалението на капитала ще се отнесат във фонд Резервен.

Акционерите решиха още и за последващо увеличение на капитала на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ от 2.1 млн. лева на 6.3 млн. лева, чрез издаването на нови 4.2 млн. обикновени акции с право на глас с номиналната стойност 1 лв. всяка една.

Eмисионната стойност на всяка една акция от новата емисия е 3.35 лева.

Последната дата за сключване на сделки с акции на фонда на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 6 октомври 2011 година.

От компанията информираха в средата на юли, че по искане на ответната страна е прекратен предварителния договор за продажбата на „Имот Загора", собственост на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ.

Предварителният договор за продажбата бе сключен преди година, на 21 септември 2010 година, като договорената цена за имота бе 11 млн. евро без ДДС. Предвиждаше се още, ако сделката бъде сключена, то фондът да получи средствата 2 месеца от датата на сключването на окончателния договор.

Освен "Имот Загора", другите инвестиционни проекти на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ са "Проект Герена", "Проект София Ринг", "Проект Явор", "Проект Бургас Ритейл".

Последната цена на затваряне е 3.85 лв. за лот.

Сн.: "Имот Загора" (официален сайт на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ)