В един от най-красивите български градове – Видин, който се намира в северозападната България, на брега на река Дунав, скоро ще се появи първият голям търговски център.

Той ще се казва Aquario Shopping Centre Vidin и ще бъде един от най-модерните търговски обекти в северозападната част на страната ни.

Търговският център ще се намира в южната част на града, в новосъздадената търговска зона, на основното шосе, свързващо Видин с южните райони и градове на страната.

Разположението му е изключително благоприятно и удобно поради лесната връзка с централната пътна артерия, което удовлетворява изискванията, както на клиенти, така и на по-голямата част от доставчиците.

Откриването на втория мост над река Дунав, който ще свърже България и Румъния и е част и от международен коридор номер 4, ще допринесе още повече за популяризирането на новия търговски център.

Aquario Shopping Centre Vidin е мултифункционален комплекс, който комбинира пазаруването с почивка и най-вече голямо развлечение.

Според плановете общата застроена площ е 36.031 кв. м, а отдаваемата – 29.118 кв. м, като са включени повече от 100 магазина за най-разнообразни стоки, супермаркет, магазини за бяла и черна техника, както и магазин от типа “Направи си сам“.

За по-голямо удобство на бъдещите посетители на търговския център са предвидени и няколко ресторанта, кафенета и заведения за бързо хранене.

Комплексът ще разполага с огромен паркинг, чийто капацитет ще бъде 1 100 места.

Вътрешното пространство на Aquario Shopping Centre Vidin е аранжирано с изключително много цветя и друга растителност, които създават атмосферата на разходка и пътуване сред природата.

Инвеститор в новия търговски център е Aquaio Dobrich Shoppingcentre EOOD, а архитект е словашката архитектурна фирма Cuubuus Engering s.r.o.

Новият търговски център се очаква да започне да се строи през първото тримесечие на следващата година, отварянето му за посетители е планувано за пролетта на 2010 г.