Богатото и елегантно градче във Франция Нюли-сюр-Сейн потвърждава своята позиция на град, в който старите жилища са толкова скъпи, че го превръщат в най-скъпото място в Ил-дьо-Франс, пише френското електронно издание Le Figaro.fr.

За да си купите жилище в Нюли-сюр-Сейн трябва да платите средна цена от 6550 евро на квадратен метър. Градът, който е управляван цели 19 години от Никола Саркози - от 1983 до 2002 година е най-скъпият в Ил-дьо-Франс, сочи още изданието.

И тук идва ред да споменем, че има няколко градчета, които са удостоени с наградата - "най-скъпо място за покупка на старо жилище". В Сен-Манде, например, разположен отново в Ил-дьо-Франс, можете да си закупите старо жилище за 5500 евро на квадратен метър, което е само с 1000 евро по-малко отколкото в Нюли-сюр-Сейн.

По-надолу в класацията се нарежда Льовалоа-Пере (5489 евро/кв. м), Булон-Биланкур (5273 евро/кв. м) и Винсен (5091 евро/кв. м), който също е удостоен с наградата. В нито един сред всички десет града, носещи този "приз" цената на старите жилища не пада под 4 400 евро за квадратен метър, сочат още данните.

И все пак трябва да се има предвид, че дори най-скъпите градове във Франция за покупка на старо жилище не достигат този връх, който в последните месеци се наблюдава в Ил-дьо-Франс. Цените там варират между 4000 и 3972 евро на квадратен метър, сочи още Le Figaro.fr.