Майкъл Джаксън ще запази засега имението си Невърленд, благодарение на Colony Capital LLC, която пое заема по ранчото, съобщава Bloomberg.

Компанията от Лос Анджелис, ръководена от Томас Барак, е откупила ипотеката върху ранчото от Fortress Investment Group LLC и в момента води преговори с Джаксън. Информацията бе официално потвърдена от говорителя на попзвездата.

След съдебните процеси по обвинения в педофилия, 49-годишният Майкъл Джаксън има сериозни финансови проблеми и трупащи се дългове, напомня Bloomberg.

Ранчото Невърленд е с площ от 2 900 акра, а натрупаният дълг по него е на стойност 23.5 млн. долара. Имението трябваше да бъде предложено на търг на 9 май тази година, тъй като Джаксън не успяваше да се справи с финансите.

Пищното имение прилича на увеселителен парк, пълно е с екзоточни животни и атракции. Вдъхновено е от историята за Питър Пан, а идеята на Майкъл е била да пресъздаде приказен свят, където децата никога не порастват.

Colony Capital LLC е основана през 1991 г. и оттогава до сега е инвестирала около 36 млрд. долара в недвижими имоти. Заедно с най-богатия французин Бернард Арно, компанията притежава повече от 10% от втората по големина търговска верига в света Carrefour, а миналата година участваха в поглъщането на Station Casinos Inc, собственик на 12 от най-големите казина в Лас Вегас.

Снимка: БГНЕС