Живеем в ера, в която спортистите все по-често подписват договори за над 100 млн. долара. Наскоро пък Леброн Джеймс подписа доживотен договор с Nike. Днес ще ви представим звездните имения на десет от най-великите спортисти в света.

Тайгър Уудс

Бившият номер 1 в голфа печелеше по над 100 млн. долара на година в най-силните си години, тъй че не се изненадвайте от имението му. То е разположено на близо 1500 кв. м и струва около 60 млн. долара. На негово разположение са игрище за голф с четири дупки, тенис и баскетболен корт, басейн, фитнес салон, частен плаж и др.

Майкъл Джордан

Четете още: Колко пари притежава Майкъл Джордан

Баскетболната легенда живее в имение от 2600 кв. м във Флорида, с общо 11 спални, баскетболно игрище и тенис корт. Домът на Джордан разполага с медиен салон, в който най-често обаче се играе покер и има добра вентилация, най-вече заради дима от любимите му пури.

Леброн Джеймс

Кралят, както е наричан Джеймс, купи имението си в Калофорния през миналата година, с което веднага предизвика спекулации, че ще премине в тима на Лос Анджелис Лейкърс. Платената цена бе 21 млн. долара.

Стеф Къри

Вижте още: Невероятният живот на Стеф Къри

Настоящият най-полезен играч в НБА живее в своето имение в средиземноморски стил за 3.2 млн. долара. То е малко над 700 кв. м, но има и 74 кв. постройка за гостите му. Къри и семейството му разполагат с остров в кухнята си, камина, офис, голям балкон и баня, изцяло в мрамор.

Шакил О' Нийл

Още: Как Шакил О' Нийл започна да се занимава с бизнес

Домът на високия 216 см бивш център на Орландо и Лос Анджелис Лейкърс също е във Флорида. За него той плати малко над 8 млн. долара. Имайте предвид, че тук всичко е в XXL размери, дори леглото му е широко цели 9 метра. На разположение на Шакил са общо 11 спални и 13 бани.

Том Брейди

Не пропускайте: Невероятният живот на Том Брейди

Когато печелиш милиони, а съпругата ти е Жизел Бюндхен, няма начин да не живееш в замък, построен във френски стил. Общата площ на имението на семейството е 1400 кв. м, което е оградено от дървета за повече спокойствие и чист въздух.

Двамата разполагат с общо пет спални, винарска изба, басейн, студио за йога, камини и достатъчен брой паркоместа, в случай че решат да си купят нови коли.

Серина Уилямс

До момента в кариерата си тя е спечелила 75 млн. долара само от наградни фондове, без да броим спонсорските договори. Ето защо не се учудвайте, като разберете, че тя инвестира парите си в имения... във Флорида.

Едно от тях дели със сестра си Винъс, а друго, струвало й 2.5 млн. долара, разполага с тенис корт и басейн.

Роджър Федерер

17-кратният носител на титли от Големия шлем даде 9.2 млн. долара за имение в родната си Швейцария, чиито стени са изцяло от стъкло. Семейството му може да се наслаждава на големи балкони, басейн и невероятна гледка към близкото езеро Цюрих.

Флойд Мейуедър – младши

Още: Флойд Мейуедър отново парадира с богатството си в Twitter

Пенсиониралият се боксьор спечели 300 млн. долара през 2015 г. и над общо около 750 млн. долара в цялата си кариера. Затова не се изненадвайте от луксозното му имение в Лас Вегас, нито от автомобилния му парк пред него.

Уейн Грецки

Един от най-добрите хокеисти в историята на този спорт също живее във Флорида. Той плати за имота си 8.2 млн. долара, срещу което ползва общо пет спални, басейн и фонтани. Днес имението е на пазара, като се предлага за 10.4 млн. долара.