IMMOEAST купи още един имот в Букурещ. Това е една от най-модерните офис сгради в града – S-Парк. Цената на сделката е 101.5 млн. евро.

S-Парк има полезна площ от 45,000 кв. м. Освен офис помещения в сградата има 2,500 кв. м търговски площи и 430 места за паркиране в подземието. Сградата представлява четири взаимно свързани пететажни блока и се намира в процъфтяващата северна част на Букурещ, между центъра и двете големи летища в града.

Поради стратегическото разположение на парка, още преди да бъде завършен през август, 95% от помещенията в него ще бъдат наети. Наемателите са известни международни компании, които ще използват помещенията за главни квартири за бизнеса си в страната. Сред тези, които ще се установят в S-Парк са ING, SAP, Goodyear, Johnson & Johnson, Heineken (Brau Union)и Wrigley.

Придобиването на S-Парк е последното от серията значителни инвестиции, които IMMOEAST направи в Румъния през 2007 г. Тази годината компанията придоби още Polus Center Constanta, Евромол в Питешти, Голд Плаза в Бая Маре и проект в Крайова. Също така компанията строи логистичен център в Пантелеймон и офис сградата Viktoria Park в Букурещ.

Общо IMMOEAST притежава 114 сгради в Румъния с обща полезна площ от 3.9 млн. кв. м Представители на компанията заявиха, че страната е приоритет в инвестиционната им стратегия за 2007 и 2008 г., която предвижда инвестиране на общо 2.4 млрд. евро. От тях 2.4 млрд. вече са реализирани.