Австрийският инвестиционен фонд Immoeast е закупил бизнес парка S. Park в Букурещ, построен от компанията Primavera Development в сделка на стойност около 90 млн. евро, посочиха данни на финансовия бизнес сайт Ziarul Financiar.
Общите разходи по изграждането на проекта са възлезли на около 60 млн. евро, в които е включена покупката на земя от около 12 000 кв. метра.

Така австрийският фонд за инвестиции в недвижими имоти затвърди позицията си на един от най-активните участници в сектора на недвижими имоти на румънския пазар, след като по-рано придобиха Victoria Park за 60 млн. евро.

Бизнес паркът в Букурещ е изграден в сграда от четири крила с площ за отдаване под наем в размер на 30 800 кв. метра.

Към момента заетостта на търговската площ в бизнес парка е 100%, като компаниите с ексклузивни права за намиране на наематели са Eurisko и DTZ Echinox.

Основният наемател в бизнес парка е финансовата компания ING, която е взела под наем 9 400 кв. метра търговска площ.

От Eurisko обявиха двама нови наематели в бизнес парка към края на миналата година, включващи софтуерната компания Wizrom с наети 2000 кв. метра и лидера в пазара на бира - румънската компания Brau Union. По данни от октомври миналата година австрийската инвестиционна компания Immoeast е закупила или инвестирала в 21 проекта за недвижими имоти, като стойността на инвестициите се изчислява на почти 1 млрд. евро.

За периода 2008-2010 година компанията планира изграждането на нови проекти в размер на 300 млн. евро.