Австрийската компания за инвестиции в недвижими имоти - Immoeast AG планира набирането на 3 млрд. евро капитал за експанзия на дейността си в страните от Централна и Източна Европа.

Инвестициите ще бъдат насочени към страните от Балканския Полуостров, Русия и Украйна, съобщават от компанията.

Immoeast ще предложи 277.9 млн. нови акции от днес до 21 май, сочат данни на компанията, като цената на акциите ще бъде определена след приключването на периода за подаване на заявки за акции от търгуваната на виенската борса компания.

Immoeast пренасочва фокуса си от страните от Централна Европа, където се наблюдава забавяне на доходността от инвестициите в недвижима Европа към бързоразвиващите се такива в страни като България и Румъния, които се присъединиха към ЕС от началото на годината.

Компанията разполага с инвестиционен план на стойност 6 млрд. евро към страните от ЦИЕ, като възнамерява да насочи инвестициите си към търговски недвижими имоти, отколкото към офис такива.

Мениджъри по продажбата на новите акции са Constantia Privatbank AG, Credit Suisse Group, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley и Bank Austria Creditanstalt AG.

Към момента акциите на компанията почти не отбелязаха изменение по време на търговията си във Виена, като пазарната капитализация възлиза на 5.8 млрд. евро.