Компанията за инвестиции в недвижими имоти - IMMOEAST AG финализира поредната си значителна инвестиция в Румъния със закупуването на проекта Polus Center Constanta в Констанца. Проектът е за търговски център в Констанца с използваема площ в размер на 90 000 кв. м.

Изпълнението му ще стартира през лятото на настоящата година, като се очаква той да бъде завършен през 2008 година.

Инвестицията е в размер на 185 млн. евро, като проектът се изгражда от строителната компания TriGránit. Най-голямата компания за инвестиции в недвижими имоти в ЦИЕ и ЮИЕ - IMMOEAST притежава от лятото на 2006 година дял в размер на 25% в компанията TriGránit.

Констанца е вторият най-голям град в Румъния и най-важното пристанище на черно море, като местоположението на новия търговски център е изключително добро, коментират от компанията.

Към момента близо 40% от търговските площи са вече отдадени под наем, дори и преди стартирането на проекта.

Комплексът ще разполага с голям хранителен хипермаркет, както и кино-център.

Центърът е вторият по големина проект на IMMOEAST в Констанца, като най-големият е офис и търговския център Harbourside, който към момента е в процес на строителство и е с 30 000 кв. м използваема площ, както и с пусков срок пролетта на следващата година.

Към момента компанията IMMOEAST разполага с 40 недвижими имота в Румъния с обща площ в размер на 2.13 млн. кв. м.

Изпълнителният директор на компанията за инвестиции в недвижими имоти заяви, че Румъния е една от най-важните за компанията дестинации за инвестиции на фона на бурния ръст в сектора на недвижими имоти в страната.