Immoeast със загуба през изминалото тримесечие

453
Immoeast със загуба през изминалото тримесечие

Една от водещите компании за инвестиции в недвижими имоти – Immoeast, е отчела оперативна загуба за миналото първо фискално тримесечие, в резултат на спада в цените на недвижимите имоти и отрицателни валутни разлики.

За трите месеца до 31 юли оперативната загуба преди лихви и данъци е възлязла на 261.4 млн. евро. За сравнение, през сравнимото тримесечие на миналата година компанията отчете печалба от 93.1 млн. евро.

В основата на негативния резултат е стояла намалената стойност на инвестиционния портфейл, вследствие на понижението в цените.

Компанията е разполагала с инвестиции в имоти в развиващите се страни в размер на 10 млрд. евро. Те са намалели с 294 млн. евро към края на първото тримесечие, в сравнение със същото на миналата година.

От тях 188 млн. са се дължали на отрицателни валутни разлики, а останалите на понижението в цената на имотите.

Приходите на компанията са се повишили с над една трета, до 85 млн. евро, за изминалото тримесечие, посочиха още изнесените данни.

Immoeast е сред държателите на най-големите портфейли от търговски площи в бившите комунистически републики.

От началото на годината акциите й са се понижили с 59%, до ниво от 3.04 евро за брой.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg