Силна и динамична е първата половина на 2016 г. за имотите в Банско, сочат данните на Ексел Пропърти.

През първите шест месеца успяхме да привлечем купувачи от пет националности (Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Румъния), като представителите на Обединеното кралство са относително по-многобройни от останалите.

Средната цена на продадените апартаменти в Банско за второто тримесечие на 2016 г. е 390 евро/кв. м. Средната покупна цена на апартаменти в курорта е 26 500 евро. Най-голям интерес има към придобиването на двустайни апартаменти.

Едно от предложенията за подобно жилище на Ексел Пропърти се намира в комплекс Winslow Infinity & Spa и е с площ от 67.51 кв. м.

Търсенията на купувачите са концентрирани върху комплексите в близост до ски лифта. Цените в най-известния ни зимен курорт бележат ръст спрямо средната цена за 2015 г. с около 7%. Очакванията ни са летният сезон да бъде силен поради наличие на много оферти на изгодни цени в реномирани комплекси, според Георги Пенев, управител на Ексел Пропърти София.

Все повече българи се ориентират към покупката на имот в Банско. През лятото в планинското градче има много и най-различни занимания, като курортът е силно активен не само през зимния, но и през летния сезон.

Театър, музика, кино, опера - пъстроцветна гама от фестивали предлага Културната програма на курортния град във всеки един от топлите месеци на 2016 г.

В шест поредни дни на сцената в Банско ще се качат най–известните артисти на България – Асен Блатечки, Георги Кадурин, Веселин Ранков, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Александър Дойнов, Иван Юруков, Мариус Донкин, Милена Маркова – Маца и много други.

Малко хора знаят, че в Банско и през лятото могат да се карат ски. За целта има изградена изкуствена писта в ски-зоната, която се комбинира със забавления за децата, стрелбище и други.

Най-новата атракция на курорта ще бъде 350-метрова водна пързалка, която ще бъде монтирана на Бъндеришка поляна, на 1650 метра надморска височина.

По този начин в района ще се оформи спортен комплекс за развлечения, който ще дава възможност да се практикуват както ски спускания на сухо трасе, така и летен биатлон.

За активно бягство от жегите Бъндеришка поляна ще предлага още игрище за футбол, мини голф и други атракциони. В момента в курорта сред най-актуалните забавления се нареждат карането на планински велосипеди и разходки с бъгита.