Жертвите на Мадоф се надяват да си получат парите след продажба на имотите на финансиста. Дали обаче жилищата могат да бъдат продадени за сумите, на които са оценени, пита CNN. Ето кои са имотите:

Апартамент в Манхатън

Според ФБР просторният апартамент в горната част на Манхатън струва около 7.5 милиона долара, но някои експерти изказват съмнения. Първоначално бе обявено, че жилището се намира на Парк Авеню, но по-късно стана ясно, че е една пресечка след него. Има четири спални, трапезария, библиотека и всекидневна, но не е нещо особено. Брокерите по-скоро могат да разчитат на връзката на Мадоф с имота, макар че връзката на един имот с известен престъпник може да окаже както положителен ефект за цената, така и отрицателен понякога.

Къща в Лонг Айлънд

Към къщата на плажа в Лонг Айлънд (на снимката) може да има повече интерес, коментират брокери. Намира се на терен от акър и половина, разположен върху хълм над океана. Къщата е доста близо по-близо до водата, отколкото днес е позволено, защото през 1971 г., когато е била строена е имало други закони.

Имотът има 4 спални и според Министерството на правосъдието струва най-малко 7 милиона долара. Брокери допускат, че може да се продаде дори за 10 милиона. Не е зле, като се има предвид, че Бърни и Рут Мадоф са я купили за 250 000 долара през 1980 г.

Имение в Палм Бийч

Домът разполага с пет спални и седем бани и е близо до плажа. Около него има двор с високи дървета, които осигуряват сянка и крият от любопитни очи. Местният кънтри клуб, където Мадоф е „зарибил" немалко жертви, се намира съвсем наблизо.

Имотът си има собствен док, където Мадоф си е паркирал яхтата. Тя също е конфискувана от правителството (оценява се на 1.5 милиона долара).

Въпреки отличните условия, къщата се е обезценила в последните месеци, както и всички други във Флорида. В документите в съда е вписана със стойност 7.5 млн. долара.

Освен тези американски къщи, Мадоф разполагаше още с вила на Лазурния бряг. Тя има три спални и бе продадена през март от властите за 1.48 млн. долара.

Тези четири имота, плюс яхтата и мебелите в тях (оценени на около 6 милиона долара) се очаква да възстановят около 30 милиона долара на измамените.