Кризата в сектора на недвижимите имоти във Великобритания нанесе тежък удар върху цените и търсенето на имоти. Не всички жилища обаче бяха засегнати от нея.

Имотите в крейбрежните градове на Острова, най-вече тези в южната част на страната, станаха изключително популярни през последните месеци, показват проучвания.

Дори някои от най-известните актьори на Холивуд като Джони Деп например бяха изкушени от невероятните гледки и залези в малките британски градчета.

В райони като Кент, Западен Съсекс, Дивон, Дорсет и Съмърсет, разположени на естествени заливи, търсенето на жилище остава високо.

Само за миналата година, независимо от криза на пазара на недвижими имоти в страната, са били продадени около 30 хил. жилища в градовете по крейбрежието.

Според направените изчисления британците, притежаващи имоти в тези райони, са изминали около 4 млн. км. по пътищата на страната, за да стигнат до тях и вдишат чистия морски въздух.

Освен че са много популярни за закупуване на жилище, в тези райони се снимат много филмови продукции, като по брой заснети филми те отстъпват единствено на Лондон.