От подобряване на цвета на зелената трева на поляната пред къщата до фотографска измама, чрез която малкият надуваем басейн изглежда като инфинити рай – какво ли не правят имотните агенции, за да реализират сделка.

Тактиките им вече бяха поставени под въпрос тази седмица, след като потенциални купувачи забелязаха чудовищна водна кула зад къща в Сидни, която липсва на снимките от имота. Вижте повече тук.

Но това не е първият имот, който се предлага на пазара чрез измама. Две снимки на къща показват пред нея голям, тюркоазен басейн.

Но той изглежда така, само когато фотографът едва ли не е седнал в него. Ако направи две крачки назад, става ясно, че това в действителност е малък надуваем басейн.

Според адвоката Нийл Дженман, който работи в бранша от 1972 г., заяви, измамата е широко разпространена в сферата на недвижимите имоти, но обикновено започва с малки неща, като подобряване на цвета на тревата или небето.

"Най-малко 80 на сто от снимките, които са публикувани от агенциите, не дават реална представа за истинския вид на имота“, казва той пред Daily Mail.

Около 20 на сто са силно фалшифицирани, като идеята е да скрият негативните аспекти на дома.