GE Real Estate придоби портфолио в размер на 642 милиона евро от частични и пълни кредити в представителна паневропейска книга за изпълнение по кредитите от швейцарската банка Credit Suisse.

Сделката демонстрира уникалната способност на GE Real Estate да открива, застрахова и осъществява придобивания на значителни кредитни портфолиа на паневропейска основа.

Изключително диверсифицираното портфолио съдържа десет кредита с атрактивни коефициенти на съотношение между сумата на кредита и оценъчната стойност на недвижимия имот за група високонадеждни кредитополучатели.

Основните имоти, разпределени в серия класове активи, се намират в Германия, Швейцария, Обединеното Кралство и Испания.

Това представлява третата голяма инвестиция на GE Real Estate в европейски кредитни портфолиа през последните месеци.

Тя следва придобиването на портфолио от бизнес имоти в размер на 2.4 милиарда евро от Bradford & Bingley през ноември 2007 г. и пофтфолио в размер на 1.3 милиарда евро от Capmark Europe през април 2008 г.

Заедно с настоящото придобиване от ноември 2007 г. до момента GE Real Estate е инвестирала повече от 4.3 милиарда евро в европейски кредитни портфолиа.

Коментирайки придобиването, Майкъл Ролан, управителен директор на GE Real Estate за Обединеното Кралство, каза, че “успешното придобиване на третото ни кредитно портфолио в рамките на само осем месеца демонстрира стойността, която виждаме в този вид сделки. Нашата многостранна правна платформа ни осигурява значителна сила в застраховането и осъществяването на придобивания на атрактивно оценени портфолиа и се доказва като диференциращият фактор на настоящия пазар, демонстрирайки способността на GE Real Estate да реализира големи и сложни сделки.”