Пазарът за недвижими имоти в България е много привлекателен за чуждестранните инвеститори, пише британският вестник "Индипендънт", цитиран от БТА.

На пазара за алтернативни инвестиции има около пет-шест източноевропейски компании. Повече от половината от тях са съсредоточили вниманието си върху България, бившата страна членка на Организацията на Варшавския договор, която се присъедини към Европейския съюз през януари, посочва "Индипендънт".

Интересът към България е разбираем, пише вестникът. Икономиката на страната нарасна миналата година с 5,5 на сто и се очертава този темп да се запази през следващите няколко години. "Индипендънт" посочва още, че цените в България са ниски не само по западноевропейските стандарти, но и като се направи сравнение с други държави от бившия Източен блок - те се равняват например на една трета от тези в Чехия.

Пазарът на недвижими имоти в България остава в подем и се очаква, че растежът ще продължи още известно време, докато цените се изравнят с тези в останалата част на Европа, отбелязва "Индипендънт"

Пазарът на алтернативни инвестиции е сегмент на Лондонската стокова борса. Той позволява на по-малки компании да търгуват свои акции при по-гъвкава регулаторна система в сравнение с прилаганата на основния пазар.