Индийският щат Гоа се очертава като една от най-привлекателните дестинации за британските инвеститорите и купувачите. Това става ясно след изнесените данни от проучване на David Stanley Redfern (DSR).

Щатът, който заема най-малката територия в страната, привлича все повече инвеститори, като продажбите на имоти отчитат увеличение с приблизително 50%, в сравнение със същия период на изминалата година.

Въпреки увеличението в цените на имотите, продажбите им на чужденците стават почти без никакви пазарлъци.

Единственото условие на купувачите в повечето случаи е просто желанието им да видят по-скоро в какво състояние е имотът, който купуват, става ясно още от данните на DSR.

Това съвсем не е случайно в Индия, тъй като сделките понякога стават доста набързо и купувачът остава леко разочарован от вида на имота, който в закупил, въпреки че в повечето случаи е платил минимална цена за него.

Все пак, купуването на имот в Гоа със сигурност би донесло на купувача добра печалба . Дори и да има спад в ръста на цените, винаги собственикът може да препродаде впоследствие имота, категорични са повечето анализатори в страната на подправките.

Снимка:PAF-A1C EUGENE ABAYARI/БГНЕС