Инфантино: Вярваме, че навлизаме на българския пазар в добър момент

1767
Инфантино: Вярваме, че навлизаме на българския пазар в добър момент

Profit.BG разговаря с Джон Инфантино, изпълнителен директор на Федерал Дивелъпмънт, за проектите на компанията в България.

На въпрос на Profit.BG защо „Федерал“ навлиза на пазара в България точно сега, когато се говори за международна криза в сектора на недвижимите имоти, Инфантино отговори, че според него моментът, всъщност, е много подходящ. Според „Федерал“ България все още не е засегната от кредитната криза, започнала в САЩ и обхванала вече и държавите в Западна Европа.

„В нашата компания силно вярваме в диверсификацията. Ние винаги сме диверсифицирали в различни типове проекти и региони. Така че България и Източна Европа за нас са един начин да осъществяваме тази своя стратегия.“

„Федерал Дивелъпмънт“ разработва проекти по метода на така нареченото публично-частно партньорство. Компанията развива дейност в 13 щата в САЩ, на шест карибски острова, в Китай и в държави от Западна Европа. В България „Федерал Дивелъпмънт“ работи съвместно с „Петрол“. Според тях „Петрол“ са най-подходящият кандидат за партньор заради лидерската позиция на компанията в България, прекрасните й отношения с общините и институциите в страната и факта, че контролира някои имоти, които представляват интерес за „Федерал“.

В момента работата на компанията в България е на етап предварителна фаза и проучвания, които ще продължат около девет месеца, а стартирането на първите проекти се очаква да бъде през първото тримесечие на 2009 г.

Първите проекти ще бъдат завършени за около 18 месеца, а по-сложните могат да отнемат до 4 години. Компанията се интересува най-вече от имоти в градовете София, Варна и Бургас.

На въпрос не се ли притеснява от факта, че според някои в момента в България се наблюдава известно балонизиране в сектора на недвижимите имоти, Джон Инфантино каза, че каквито и проблеми да възникнат на пазара у нас, те ще бъдат краткосрочни. Когато „Федерал“ е готов с първите си проекти, след около 18 месеца, тези „леки трусове“, ще бъдат вече изживени. Според него за в бъдеще цените тук ще се стабилизират, а целите на инвеститорите ще станат по-реалистични. Също така хората ще купуват повече имоти с цел ползването им и спекулантите ще стават все по-малко.

Джон Инфантино изтъкна още, че „целите на „Федерал“ не са да се възползват от „някакъв балон“, нашите намерения са дългосрочни, ние възнамеряваме да се задържим за дълго на българския пазар.“

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg