InterContinental Hotels Group обяви по-рано днес подписването на договор за отваряне на първия хотел Crowne Plaza в сръбската столица Белград. Договорът беше подписан с базираната в страната Delta Real Estate, съобщава franchising.com.

Новият хотел ще разполага с 415 стаи и ще се намира в търговската част на сръбската столица. Стойността на инвестицията от страна на IHG все още не е уточнена, но според запознати, хотел с такива размери няма да струва по-малко от 30 млн. евро. Очаква се Crowne Plaza да отвори врати до средата на 2010 година.

Според договорът с Delta Real Estate, IHG ще управлява хотела в следващите 25 години. Миналата година двете компании подписаха подобен договор за откриването на хотел InterContinental в Белград, който се очаква да отвори врати през 2011 г.

Според мненията на водещи компании в сферата на туризма в съседна Сърбия, страната предлага все по-големи възможности за чуждестранни инвестиции не само в големите си градове, но и в провинцията.

InterContinental Hotels Group се нарежда на едно от първите места в света по брой на хотелски стаи. Групата понастоящем контролира около 4 000 хотела, разположени във повече от 100 страни по целия свят и има над 585 хил. хотелски стаи и апартаменти.