Все по-голям е интересът на чуждестранните инвеститори към българския пазар на недвижими имоти. Като ли че това важи особено много за бившите ни дружки - руснаците.

Всевъзможни руски интернет сайтове и портали за недвижими имоти са изпълнени с всякакви оферти за покупка или някаква инвестиция у нас.

Според мненията на специалисти в сектора най-голям интерес от страна на по-големите и крупни инвеститори в Русия представляват ваканционните имоти.

Закупуването на имот или терен на българското Черноморие или някъде в планините ни е сигурна инвестиция, гарантираща изключително добра възвращаемост в бъдеще.

Възможностите, които пазарът на имоти у нас предлага, ще се увеличават, категорични са руските анализатори в сектора. От друга страна, България тепърва ще привлича все по-заможни туристи от западните страни, за които до скоро, поради политически причини, беше табу.

Много от най-посещаваните сайтове даже съветват руските граждани да купуват жилища в страната ни, ако имат възможност. Предлагането е в абсолютно всички сегменти и до голяма степен се покрива и с търсенето.

Причините руснаците да купят имот в България са много. Те ни чувства по-близки и са сигурни, че общуването ще е по-лесно. Това, до голяма степен, се дължи и на близостта на двете култури.

Едно за в бъдеще е абсолютно сигурно – руснаците няма ще изчезнат от курортите ни, а напротив - вече идват за постоянно.