Съветът на директорите на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ реши да бъде увеличен капитала на дружеството чрез издаване на нови 19 294 508 акции с право на глас от клас „А", с номинал 1 лв. и емисионна стойност 3 лв., информират от фонда. Според устава на дружеството акции от клас „А" са обикновени поименни акции, с право на глас.

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани 1 брой от издаваните нови акции.

Право да участват в увеличението в капитала имат лицата, придобили акции най-късно дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане в Държавен вестник.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция ще се издава едно право, което дава възможност да бъдат записани четири нови акции с емисионна стойност от 3 (три) лв. всяка.

Величко Клингов, изпълнителен директор на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ, счита, че в момента има добри възможности за инвестиции, дължащи се на относително ниските цени на поземлени имоти, подходящи за строителство в цялата страна и в частност в София. Това се чете в протокола на заседанието на СД на фонда.

Оттам очакват тази пазарна ситуация на относително ниски цени на парцели да се запази и през следващите две години, като това предоставя и възможност за придобиване на проекти с добро местоположение.

От компанията отчитат факта, че ситуацията на пазарите на заемен финансов ресурс води до необходимостта от набиране на собствени средства за финансиране на текущите проекти на дружеството (основно довършване на проекта Гранд Боровец). Поради същата причина всяко евентуално разширение на дейността (с нови проекти) най-вероятно ще трябва да бъде финансирано с много по-голяма част собствен капитал и с по-малко замени средства.

Проспектът за първичното публично предлагане на новата емисия ще се изготви от ИП Интеркапитал Маркетс, който ще обслужва и увеличението на капитала.

Днес още няма сделки на БФб с акциите на Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ. Книжата на фонда не са търгувани на борсата от понеделник, 8 март, когато са прехвърлени 30 лота, при цена от 3.00 лв. за лот.