Инвестират 10 млн. евро в логистичен парк в Г. Оряховица

844
Инвестират 10 млн. евро в логистичен парк в Г. Оряховица

В началото на следващата година стартира проектът за рехабилитация и разширяване на Търговско-логистичен комплекс Горна Оряховица. Проектът е на обща стойност около 10 милиона евро и включва строеж на нови складови, офисни и производствени помещения в допълнение на основната реконструкция и модернизация на съществуващите в момента над 22 000 квадратни метра складови, административни и търговски площи.

Проектът ще бъде реализиран на три етапа и изграждането му се предвижда да приключи до края на 2014 г.

В момента наемните нива на складовите площи започват от 2 евро/кв.м., а на откритите площадки - от 0.75 евро/кв. м. Инвеститорът предвижда след завършването наемните нива да останат конкурентни и оптимизирани за нуждите на бизнеса.

Новото строителство ще включва освен специализирани складови площи като хладилни складове и производствени помещения за чисти и високо-технологични производства, и обекти подходящи за развитие на чисти и високотехнологични производства. В проекта се предвижда изграждането на нови офисни и облсужващи сгради, на център за продажба на строителни материали и стоки за дома, а също и на регионален търговски център за продажби на едро и дребно на бързооборотни стоки.


Комплексът е стратегически разположен почти в географския център на България, върху терен от над 70 000 кв.м в Източната индустриална зона на гр. Горна Оряховица, на около 3 км от международното летище в града и разполага със собствени жп коловози.

Освен със складови сгради с почти 20 000 кв.м чиста използваема площ, комплексът разполага и с площадки за открито складиране с обща площ от над 12 000 кв. м.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg