Днес се състоя представянето на големия мултифункционален комплекс Civis Center София, който ще бъде реализиран от испанската компания за недвижими имоти Риофиса. Комплексът ще се намира в центъра на София в близост до Централната ЖП и автогара.

Изграждането му ще се реализира на две фази. Първата, Civis Center София, се състои от модерен търговско-развлекателен център, най-големият досега в България, и 100-метрова кула, в която ще се помещават офиси и хотел. Инвестицията възлиза на 270 милиона евро, като общата разгърната застроена площ е 280 000 кв. м.

Във втората фаза на общата разгърната застроена площ от 170 000 кв. м ще се изградят офиси, жилищен комплекс и паркинг.

При завършването си големият мултифункционален комплекс ще разполага с близо 7 000 паркоместа.

Civis Center София ще предоставя услуги на над 2 милиона души, а броят ще нараства през следващите години, като се има предвид колко важни бизнес сгради и жилищни комплекси (повече от 6 000 нови жилища) са предвидени да се строят около него.

Комплексът разполага с отличен достъп: влак, автобус, метро. Освен това ще се изградят топли връзки между гарите, за да се улесни преминаването на пешеходците. Ще се построи тунел за движение на превозни средства под железопътните линии.

Търговският център е първият елемент, който предстои да се реализира по този мащабен проект. Сградата ще бъде на 3 нива, където ще се помещават 250 обекта за търговия и развлечение. Партерът и първият етаж са предназначени за мода и търговия, а на втория етаж са местата за развлечение и ресторантите.

Ще има отделен паркинг с 3 927 паркоместа и голям хипермаркет, разположен на площ от 13 500 кв. м на партерния етаж. Около хипермаркета посетителите ще имат на разположение голямо разнообразие от всекидневни услуги като химическо чистене, банка, аптека, обущарски услуги, фотоателиета, козметика и др.

Сред предложенията за развлечение в търговския център Civis Center са 12 модерни кино зали с капацитет 3 000 места, професионална зала за боулинг, казино, детски кът и богата гама от ресторанти с разнообразна кухня.

Строителните дейности на търговския комплекс ще започнат в близките седмици, а официалното откриване за клиенти се предвижда за края на 2010 г.