Всеки трети от четири инвеститори, които имат някакъв имот в страните от Персийския залив, посочват ОАЕ за най-сигурния и надежден пазар. Това става ясно след проведено изследване сред най-големите международни компании в сферата, пише ArabianBuisness.com. Всички са категорични, че възможностите, които им се предлагат за инвестиция, особено в сектора на недвижимите имоти, ще стават все по-големи.

Големите инвеститори в сектора, даже и от региона, както и от Египет и Западна Африка, са съгласни, че ОАЕ предлага най-големите възможности. И затова не е изненада, че проектите, които се изграждат в тази част на света, са за стотици милиарди долари.

Веднага след ОАЕ по популярност сред инвеститорите се нарежда Кувейт, който също се развива в този сектор неимоверно бързо и увеличава чуждестранните инвестиции с всяка изминала година.

Египет също е сред предпочитаните места, особено за инвеститори, идващи от Бахрейн, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Все пак всички са категорични, че най-големият бум сред чуждестранните инвестиции в последните няколко години е на Дубай. Емирството, което е част от ОАЕ, има най-големите заслуги за популяризирането на този регион в световен мащаб.