От CB Richard Ellis отчитат леко повишение на инвестиционната активност в сектора на търговските имоти в Европа през второто тримесечие на тази година, като общият инвестиционен обем за периода достига 13 млрд. евро, което е увеличението 12% спрямо отчетените 11.6 млрд. евро през първото тримесечие, пише Europa.re

Повишението при активността се засили най-вече през последните няколко седмици на тримесечието. Стабилизирането на доходността също оказа положително влияние.

Въпреки че повишението на инвестиционната активност на паневропейските пазари през периода е слабо, резултатите показват подобрение сред нагласите на инвеститорите, като все още не е ясно дали този ръст ще се задържи и през следващите месеци.

Дори интереса на инвеститорите да се запази, завършването на дадена сделка продължава да отнема доста време, а летните месеци традиционно са по-слаби, споделят експерти.

Всичко това означава, че постоянна висока инвестиционна активност може да се очаква едва в последните 3 - 4 месеца на тази година.