Инвестициите в търговски недвижими имоти в Европа възлизат на 230 млрд. евро за 2006 г.

486
Инвестициите в търговски недвижими имоти в Европа възлизат на 230 млрд. евро за 2006 г.

Инвестициите в търговска недвижима собственост в Европа през изминалата година са възлезли на 230 млрд. евро, което е повишение от 40% в сравнение с предходната година, сочи изнесен доклад на агенцията за недвижими имоти CB Richard Ellis.

Британските инвеститори са били най-активни при инвестициите  в търговска недвижима собственост, като техните вложения са възлезли на около една трета от общите инвестиции, сочи още публикувания доклад.

Най-голямо повишение сред 25-те изследвани страни са отбелязали инвестициите в търговска недвижима собственост в Германия, където те са се повишили близо два пъти през изминалата година.

Силно активни през изминалата година са били и ирландските инвеститори, вложили около 8 млрд. евро през изминалата година. За периода 2001-2006 година ирландските инвеститори са вложели в подобен род собственост около 40 млрд. евро.

От имотната агенция прогнозират обаче, че през настоящата година ще бъде все по-трудно реализирането на доходност между 10 и 20% от подобен род инвестиции на фона на значителното повишение в цените на подобен род имоти.

Като цяло обаче прогнозите се запазват оптимистични, като инвеститорите най-вероятно ще продължават да насочват вниманието си към големи европейски градове, като Амстердам, Брюксел, Барселона, Мадрид и Париж, коментират специалистите.

Прогнозира се и нарастване на интереса през настоящата година към алтернативни инвестиции като хотели, ресторанти, бензиностанции, офис-паркинги и др., които се очаква да привличат интереса на инвеститорите в търсене на по-доходоносна пазарна ниша.

От агенцията очакват сектора на жилищните имоти да отбележи забавяне на ръста в цените си от последните години, като предупреждават предприемачите да ограничат инвестиционните си проекти планирани за следващите няколко години, за да не станем свидетели на свръхпредлагане на жилища на стария континент.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg