След 6 последователни тримесечия на непрекъснато понижение, инвестиционният обем започва да се покачва и доходността от офиси да се стабилизира, сочат данни за 25 европейски града на BNP Paribas Real Estate.

Докладът показва, че, след колапса на инвестициите в еврозоната през първото тримесечие на тази година, активността е отчела леко покачване през второто. Очаква се икономиката да започне да се възстановява през следващите няколко тримесечия, но стабилен ръст може настъпи не по-рано от втората половина на следващата година.

Мащабните сделки, които тотално липсваха през последните 12 месеца, започват бавно да се връщат на пазарите. Купувачите и продавачите все още са много предпазливи в своите действия, въпреки че отчетеното увеличение в активността за периода показва промяна в настроенията им, казва Андрю Криксшанк, международен директор на BNP Paribas Real Estate.

Един от пазарите, отчел най-голямо понижение в цените - Централен Париж, отчита ръст в инвестиционния обем през второто тримесечие с 31% спрямо първото.