Има ли инвестиция в имоти, която да е равностойна на инвестиция в злато? Да, според Хасан ал Намер- собственик на Ghassan Holding Group, който спечелил първия си милион от инвестиции в злато.

Според него близкоизточните емирства предлагат не по-малка възможност за печалба за инвеститорите, ако вложат парите си в имоти.

Милиардерът е толкова уверен в пазара на имоти на Саудитска Арабия, че предложи да покрие загубите на чуждестранните инвеститори, в случай че вложението не им донесе двуцифрен ръст на дохода през следващите две години, пише Arabian Business.

Понастоящем Саудитска Арабия е лидер сред страните от Персийския залив по стойност на планираните за строителство обекти, като тяхната обща цена е около 435 млрд. долара. Предвидените инвестиции в имоти за следващите три години възлизат на 129 млрд. долара.

Ежегодно страната се нуждае от 164- 200 хил. нови жилища, а обемът на сделките през 2008 г. възлезе на 267 млрд. долара.

Сега страната подготвя и първия в историята си закон за ипотечните кредити, който според анализаторите ще окаже положително влияние на пазара.