Стабилният ръст сред инвестициите в сектора на недвижимите имоти в Румъния продължава, съобщава румънския бизнес портал BussinesStandard.ro

Ирландската строително инвестиционна компания Mivan Development обяви плановете си за строеж на търговски парк за продажба на дребно и жилищни комплекси.

Терените, на които ще се строят обектите, се намират в столицата Букурещ и разположения в централната част на страната курорт Poiana Brasov, в близост до град Бразов.

Плановете на компанията предвиждат новопостроеният жилищен комплекс да разполага с 2 000 апартамента, които да бъдат построени в следващите 4-5 години.

Тези проекти не са първите, които ирландската строителна компания реализира в северната ни съседка. В края на миналия месец, приключи строителството на мола Liberty Center, които се намира в Букурещ.

Най-забележителното при него беше, че над 90% от търговските площи бяха наети още преди той да бъда отворен, припомнят румънските медии.

Компанията Mivan и ирландската група Moritz планират строеж на още 10 мола на територията на Румъния през следващите няколко години, става ясно от данни на осведомени източници.
Общата стойност на инвестицията по построяването на тези молове се очаква да надхвърли 700 млн. евро.