Когато в България говорим за инвестиции, най-традиционната и близка до манталитета ни е тази в имоти. С оглед на комбинация от много фактори, оказва се, че към днешна дата това е и най-изгодното вложение у нас.

Как да изберем обаче дали да инвестираме в апартамент в голям град, в имот на брега на морето или в зимен курорт?

Вижте основните фактори, определящи инвестицията в имот в Банско за разумна и печеливша, както и няколко изключително изгодни предложения от имотния пазар на най-известния зимен курорт у нас:

1. Цените на имотите

Продажните цени в Банско варират от 240 евро до 450 евро за кв. м. Повечето от продавачите на апартаменти в курорта са склонни да се разделят с имотите си на изключително ниска цена.

Почти всички продават под себестойността на строителството или под цената, на която са закупили собствеността си преди години (1000 – 1400 евро за кв. м).

2. Доходност от наем

През 2014, 2015 и 2016 година Банско бележи ръст в посещаемостта от страна на български и чуждестранни туристи.

Всеки собственик на имот може да се възползва от възможността да отдава апартамента си под наем сам, както и от мениджмънт компанията на комплекса.

Летният сезон в курорта се изравни по посещаемост със зимния. Така че, при правилно управление на имота, може да се постигне 4-6 месеца годишна заетост.

Вижте няколко наистина изгодни предложения от имотния пазар в Банско:

Тристаен апартамент в комплекс Сънрайз Парк и Спа
Цена: 25 990 евро (цена за кв. м 271 евро)

Този слънчев тристаен апартамент е разположен на партерен етаж. Предлага гледка към Пирин и отлично аранжираната градина на комплекса.

Площта му е 96 кв. м и е напълно обзаведен и оборудван. Разпределението на помещенията е следното: входно антре, просторна всекидневна с кухненски бокс и трапезарна част, две спални, баня с тоалетна и тераса.

Студио в комплекс Сейнт Джон Хил
Цена: 13 500 евро (цена за кв. м 355 евро)

Това обзаведено и оборудвано студио се намира на втори етаж и е с обща площ от 38.14 кв. м. Апартаментът с източно изложение разполага с напълно оборудвана кухня с керамични котлони, аспиратор, микровълнова печка, маса за хранене с четири стола, спалня, гардероб, скрин, масичка за кафе и телевизор.

Банята е завършена с материали от най-висок клас. Има вана. Отоплението е на ток - посредством климатик. За удобството в апартамента е изградена камина.

Имот на крачка от лифта в комплекс Банско Роял Тауърс
Цена: 28 000 евро (цена за кв. м 350 евро)

Имотът е с обща площ от 80 кв. м. Ситуиран е на четвърти етаж в един от най-популярните комплекси, който се характеризира с уникалната си локация - само на 50 м от началната станция на кабинковия лифт.

Двустаен апартамент в комплекс Маунтин Парадайс 2
Цена: 21 000 евро (цена за кв. м 309 евро)

Този обзаведен и оборудван двустаен апартамент се намира на втори жилищен етаж, с площ от 67.69 кв. м. Тя е разпределена между входно антре, всекидневна с кухненски бокс, спалня, баня с тоалетна и тераса.

Още атрактивни оферти за продажба от Ski Apartments Bulgaria в район Банско може да разгледате тук!