Исландската компания Askar Capital, която неотдавна придоби терени с обща площ близо 4 хектара в румънската столица Букурещ, има намерение да инвестира над 150 млн. евро в построяването на жилища, съобщава Buissnes.Standart.Ro.

Изграждането на амбициозния проект ще започне в следващите няколко месеца и се очаква да завърши след около 3 години.

Проектът включва изграждането на апартаменти за средния и по-горен слой на румънското столично население, като квадратният метър се очаква да бъде в границите 1 000-5 000 евро.

Компанията Askar Capital има намерение да увеличи своята дейност в северната ни съседка, като в плановете й влизат и бъдеща реализация на подобни проекти и в други големи румънски градове като Тимишуара, Арад и най-вече черноморският Констанца.

Само за изминалата година исландската компания е започнала строежите на различни проекти на обща стойност над 340 млн. евро.

Компанията Askar Capital има офиси в исландската столица Рейкявик и Люксембург, като планира да отвори представителство и в Букурещ откъдето да координира своята строителна дейност в Източна Европа.

Askar Capital участва в проекти в Съединените щати, Франция, Индия и Обединените Арабски Емирства. От ръководството на компанията обявиха, че имат намерение да инвестират в различни проекти над половин милиард евро в следващите три години.

Основните конкуренти на компанията са израелските BSG, Globe Trade Centre, и Baneasa Investments.