Бизнес имоти в Испания привличат все по-голям дял от инвеститорите в недвижими имоти в Европа, сочат данни от нови доклади, пише Property Wire.

Испанският пазар притежава много качества, които в настоящата ситуация привличат инвеститори в търговски имоти от Великобритания, сочат данни от проучване на CB Richard Ellis.

Пазарът на недвижими имоти на Острова привлича все повече внимание, заради нарастващото усещане, че възстановяването му е по-близо. Много от същите фактори важат и за испанския имотен пазар, се казва още в доклада на консултантската компания.

Въпреки че инвестиционният обем в сектора на търговски имоти в Испания се е понижил през последните 18 месеца, като активността от началото на тази година достига 1.85 млрд. евро, положението не е толкова тежко в сравнение с останалите пазари в Европа.

В резултат на това, делът на Испания спрямо целия европейски пазар се е удвоил през първата половина на тази година достигайки 7.5%.

Друго важно нещо е, че през първата половина на годината в Испания бяха сключени някои от най-мащабните сделки в сектора на недвижимите имоти, включително две от общо деветте транзакции на стойност над 200 млн. евро.

Има значителен интерес към имотите, обявени на пазара. Отчетохме повишение в активността и през юли, като CBRE Испания успя да приключи 4 сделки с испански клиенти на обща стойност повече от 300 млн. евро.